اتوماسیون جامع آزمایشگاهی

   شبـکه آزمایشگاهی یکی از اجزاء مهم و کلیدی در شبکه محصولات سالم  به شمار می آید و هدف اصلی آن یکپارچه‌سـازی ظرفیت‌های آزمایشگاهی جهاددانشگاهی در حوزه محصولات کشاورزی و غذایی می‌باشد.

  این شبکه با مدیریت و بهینه‌سازی فرآیندهای موجود در صدد است با ارئه گواهینامه سلامت به محصولات خوراکی، علاوه بر تامین امنیت غذایی برای مردم یک کسب و کار مبتنی بر تعامل را در سطح کلیه واحدهای جهاددانشگاهی کشور راه اندازی نماید.

 

  در شبکه آزمایشگاهی جهاددانشگاهی 4 نوع کاربر می توانند از امکانات این سامانه برخوردار شوند :

  • کاربران عمومی: عموم مردم که نیاز به ثبت نام و ورود به سامانه ندارند و صرفا بخش‌های اطلاع رسانی و عمومی سایت را ملاحظه می کنند.
  • مشتریان : شامل افراد حقیقی (کشاورزان، تولید کنندگان)، حقوقی (صانیع تبدیلی، غذایی، کشت و صنعت) و دانشگاهی (دانشجویان، اساتید) می باشند که با هدف آزمایش محصولات و یا دریافت گواهی سلامت به سامانه مراجعه می نمایند.
  • واحد‌های جهاددانشگاهی : واحدهای جهاددانشگاهی می توانند به سه طریق با شبکه همکاری می‌نمایند:

1.       واحدهای دارای آزمایشگاه: جهت انجام آزمایشات و ارائه گواهینامه سلامت

2.       نمایندگی پذیرش و بازرسی: جهت پذیرش سفارشات، بازرسی، نمونه برداری و ارسال دریافت نمونه‌های شبکه

3.       نمایندگی توزیع محصولات سالماین بخش در فاز دوم اجرایی خواهد گردید.

 

  • مدیران شبکه:  وظیف ثبت کلیه اطلاعات پایه ، مدیریت فرآیندها، مدیریت واحدها و بخش ها، حسابداری و مدیریت تراکنش‌ها و پرداخت‌ها و در نهایت صدور گواهینامه سلامت را دارا می باشد.

 

اهداف توسعه پایدار شبکه:

شبکه آزمایشگاهی به منظور ایجاد بستر مناسب برای ارائه خدمات آزمایشگاهی به متقاضیان و استفاده بهینه از ظرفیت های آزمایشگاهی موجود در واحد های مختلف با اهداف ذیل تشکیل می شود. 1

1- تهیه شناسنامه و ایجاد بانک اطلاعاتی آزمایشگاه های جهاددانشگاهی و فضاهای کالبدی آن ها (اعم از نیروی انسانی متخصص، امکانات، تجهیزات)

2- بهره گیری حداکثری از ظرفیت ها، منابع و توانمندی های آزمایشگاهی و بهره برداری بهینه اقتصادی از آن ها

3- فراهم آوردن امکان ارزیابی آزمایشگاه های شبکه و رتبه بندی آن ها ( رتبه بندی درون شبکه ای) بمنظور توسعه متوازن

4- تلاش برای استاندارد نمودن فعالیت های آزمایشگاهی در سطح ملی و بین الملل و همکاری با دستگاه های استاندارد سازی ملی و بین المللی

5- تجهیز و تکمیل آزمایشگاه های موجود و زنجیره ناقص آزمایشگاهی از جمله مواد مصرفی، تجهیزات، نیروی انسانی توانمند، دانش فنی، نرم افزار مدیریت، امکان دسترسی آسان کلیه متخصصان به خدمات آزمایشگاهی

6- توسعه همگام زیر ساخت آزمایشگاهی، به موازات توسعه فناوری مرتبط در کشور و پوشش خدمات آزمایشگاهی در تمام مراحل، از پژوهش تا تولید

7- توجه ویژه به ساخت تجهیزات و توسعه درون زای زیر ساخت های آزمایشگاهی، پرهیز از سرمایه گذاری های موازی و غیره بهره ور، اولویت دادن به استفاده بهینه، تکمیل و ارتقای ظرفیت های موجود نسبت به خرید تجهیزات و ایجاد همکاری های بین المللی در زمینه خدمات آزمایشگاهی از دیگر اهداف این شبکه به شمار می آید.

انگیزه کشاورزان جهت عضویت درشبکه ،پیونددادن مزارع کوچک ،متوسط و بزرگ به خریداران ملی و جهانی مواد غذایی ،پس از اخذ تاییدیه های شبکه محصولات سالم و کمک به مزارعی که متقاضی فعالیت دراین حوزه شده اند خواهد بود.

ما از طریق ایجاد یک زیرساخت گسترده و احراز هویت مزرعه موردنظر که درشبکه ایجادشده است یک زنجیره تامین محصولات کشاورزی و مواد غذایی ایجادخواهیم نمود و باعث تسهیل ایجادیک بازار شفاف با پتانسیل بالا جهت سرعت بخشیدن به حوزه محصولات سالم خواهیم بود.